söndag 25 maj 2014

Restgarnsstrumpor och balkongodling

Nu är äntligen mina Spring Tweed klara! Roligt att se vilket otroligt mönster det kan bli av att bara lyfta lite maskor här och där. Insåg att jag har använt garn från två projekt relaterade till Wheel of Time, Tuatha'an och Elayne.


Jag älskar deckare! Helst med en kvinna som "lägger näsan i blött". Maggie Sefton har gjort en riktigt bra deckarserie med stickning och annan fiberkonst i centrum.  Man får följa Kelly genom olika fall och det är svårt att inte känna igen sig i nybörjarfrustrationen som Kelly får känna på när hon ska lära sig att sticka. Jag är nu inne på tredje boken och jag tycker att det är en mysig läsning som är klart värt det.

De gamla (mormor, morfar och farmor) och mina föräldrar var här för att tillsammans med mig gå på Tosca som ställdes upp på Göteborgs Operan. Vi bestämde oss för att slå två flugor i en smäll. Jag och W fyller år inom en vecka ifrån varandra så det är lättare att fira tillsammans.  Vi fick ett växthus i trä av mina föräldrar i början på maj. I april förodlade vi lite tomater, chili, persilja och smultron. Nu har vi planterat om de plantorna och utökat med några fler.Vi har verkligen sett fram emot att få odla nu när vi äntligen har fått en balkong. I växthuset samsas nu chili, tre olika sorters tomater, jordgubbar, månadssmultron, pepparmynta, rosmarin, citronmeliss, persilja, paprika. Jag tror det var allt för tillfället.  Det ska bli roligt att få skörda egna tomater i sommar! Vårt kvarter ska tydligen också få odlingslotter så vi har ställt upp oss på kö där. Nu måste vi bara komma på hur vi ska få allt att överleva de två veckorna vi åker till Japan i sommar.

2 kommentarer:

  1. Vilket mönster är det till de grå/gröna sockorna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är handsome devil socks av terry morris :)

      Radera