tisdag 8 april 2014

Dödergöks sockutmaning 2014

Var ett bra tag sedan jag lade upp här senast. Inte hänt så mycket på stickfronten utan det har varit full fart med att jobba på heltid och skriva examensarbete samtidigt. Sedan mitten på mars är jag dock färdig förskollärare! Jag har hunnit med Filistrumporna, ett par christmas edition strumpor till mig själv som matchar Ws och ett par knästrumpor med flätor från tidningen Stickat från 1946. Jag är även halvvägs klar med en tröja från ett annat nr av stickat från 1946. Men mer om allt detta vid ett senare tillfälle.

Nu är det dags för årets stickutmaning! Dödergök har bestämt sig för att dra igång en utmaning för att hon behövde nya strumpor. Nu är det väl inte riktigt så att jag, efter förra hösten, egentligen behöver mer stickade strumpor. Men det är ju så roligt! Jag har insett att jag genom åren har sparat över 200 mönster på strumpor i min kölista och favoritlista på ravelry. Mitt mål är att göra minst fem stycken innan oktober. Anledningen till att jag bara valde fem är att jag även vill göra tröjor och andra saker också. Det finns en blogg enbart för utmaningen.

Många av mina möster kommer från litterära verk eller tvserier. Därför kommer jag att ta mönster som bygger på dessa olika teman

Tolkien (antingen LOTR eller Bilbo)
Wheel of Time
Harry Potter
Doctor Who
Game of Thrones
Discworld
Agatha Christie
Sherlock

Jag kommer nog att börja med GoT då säsong fyra börja nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar