söndag 3 november 2013

Socktober


Oktober har varit en riktig sockmånad! Gjorde sammanlagt fem strumpor. Ett par höga höststrumpor till mig själv i Drops Fabel och Schoppel-Wolle Crazy Zauberball. Jag använde ett Dropsmönster som grund och stickade skaften högre så att jag kan ha knickers till dem. 

 

Min tredje strumpa är The Daughter Heir av Samantha Holt. Sockan är inspirerad av Elayne Trakand från Sagan om Drakens återkomst. Jag läste fram till bok tretton eller fjorton när jag gick i högstadiet men kom av mig. Men nyss så återfick jag lusten att läsa storslagen fantasy igen och vad är mer storslaget än Robert Jordan! 
 Mönstret är väldigt bra skrivet och flätorna kräver att man håller tungan rätt i mun ibland. Det här är första mönstret där jag har "bundit" 6 maskor. Var faktiskt väldigt fint och inte krångligt om man har en flätsticka. Jag provade först med ett gem som jag brukar göra mina flätor med men det var inte tillräckligt stabilt.

 

Far fick ett par raggsockor i födelsedagspresent. Mönstret jag har använd som mall är Drops 135-10. Jag stickade skaften lite kortare för att jag var osäker på om garnet skulle räcka. Visade sig att jag fick en hel del över. Jag hade två nystan Järbo Raggi hemma så det fick bli ett par spegelvända i grått och blått.

Utöver alla strumpor har det även blivit nästan två tröjor! Det har gått framåt på Ws Straboy under praktiken. Jag var sjuk den sista veckan och stickade upp allt garn jag hade med mig till mor och far. Jag kom upp till luvan och det var då jag började oroa mig för om jag verkligen hade köpt garn så det räckte. Väl hemma inser jag att jag hade behövt nästan två hela nystan till. Och då hade jag ändå köpt ett nystan utöver det rekommenderade! Som tur är så fanns det en vänlig stickare på garnkorgen som hade två nystan i samma färgbad som hon inte skulle använda.Så nu har jag bara några få varv trinity stitch på luvan och sen får W en varm hoodie lagom till snön.

Den andra tröjan jag började på är Cosy for colder Days. Bara någon dag efter förra inlägget där jag hade sagt att Straboy skulle komma före hittade jag ett underbart garn på rea och kunde inte hålla mig från att lägga upp när jag väl hade garnet hemma. Koftan gick fort att sticka men den fick vänta länge på att bli ihopsydd. Använde den första gången den 1 nov. Kommer förhoppningsvis bilder snart!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar