tisdag 31 december 2013

Hej då universitetet och hej arbetslivet!

2014 kommer att ha en tuff start. For det första är jag inte klar med skolan riktigt än. Jag har mitt slutarbete som ska lämnas in den sjunde och jag är långt ifrån klar med det än. Sedan så börjar jag på ett nytt jobb direkt den åttonde. Veckan efter det är det både opponering och flytt från vår studentlägenhet till en annan några hundra meter bort. Så jag kan inte riktigt känna av den där nya starten som många förknippar med nyår än. Den kommer förhoppningsvis när väckaklockan ringer den åttonde januari. 

Några löften kommer jag inte sätta för mig själv. Finns en hel del jag känner att jag skulle behöva göra men att gå från studier till heltid får vara mitt allvarliga mål och det får räcka. Träning för komma in om jag har tid och lust. 

Några mål för stickningen kommer jag dock att ha! 

- Sticka vintageunderkläder

- Sticka en arantröja 

- lära mig fair isle

- Sticka en vintagetröja till O

-Fortsätta att gå igenom Samantha Holts mönster från Wheel of Time. 

- Stick för skojs skull!
 
 

Ett annat mål är att försöka ta mig igenom Robert Jordans Wheel of Time nu när jag inte kommer att ha en massa kurslitteratur att läsa.

2014 års deodorant?

Jag läser en hel del bloggar, det mesta om stickning. Ibland så ploppar det upp något annat också. Clara, som driver bloggen Clara Stickar, skrev för ett tag sedan ett bra inlägg om deodoranter. Jag är ett Lushfan och använder nästintill enbart deras produkter, däribland deras deodoranter. De har funkat det senaste året men nu börjar jag känna att det är dags att byta. Varför då inte prova på att göra en egen? Jag har en väninna som fullkomligt dyrkar kokosolja och jag hade hört henne säga att det funkar till i stort sett allt! Clara länkade till sagogrynets recept. Jag byte ut majsstärkelsen mot potatismjöl och hade även i fyra droppar kanel för jag älskar den doften! Jag var tvungen att röra om med jämna mellanrum under tiden som det stelnade eftersom mjölen och bikarbonaten var tyngre än oljan.

Det är skönt att veta vad det är i de produkter som man använder dagligen och nära kroppen. Hittills har jag bara provat en dag men återkommer mer när den har fått utstå större prov.

lördag 21 december 2013

Strumpor till jul

De senaste två månaderna har det blivit en hel del strumpor till mig själv. Saken är bara den att jag egentligen har varit tvungen att skriva på min uppsats. Men det är ju så mycket roligare att sticka strumpor.

I vänsta övre hörnet finns The Gray Lady, enkla och snabba strumpor i drops fabel. De var i herrstorlek och stickade på 2,25 mm. Jag gjorde om till dam och med stickor 2.5 mm. Inget svårt när det är slätstickning. Flätorna var så att man kunde sticka utan diagram och bara räknade varven. Precis vad jag behövde som avstressningsstickning mitt i uppsatsen. 

Till höger är mina julstrumpor, Nine-to-five, i Marks & Kattens Fame. Första gången jag stickade i det sockgarnet och det kändes lite strävt. Återstår att se hur bra det håller. Roligt att man plockade upp maskor från insidan istället för utsidan på hälen. Det blev en snygg detalj.

De härligt gröna är mina Tuath'an, ännu ett mönster av Samantha Holt. Inte alls lika bra skrivet som till The daughter heir så man fick tänka en del själv för att instruktionerna skulle gå ihop. Garnet är funny strumpf som jag fick i ett garnbyte i våras. Gröna tunna sockgarner kan vara riktigt svåra att få tag i och jag letar nu som en galning. Det sista paret är mina Elayne.


tisdag 10 december 2013

Cosy for cold days

 

Cosy är sedan länge färdigstickad och har blivit använd många gånger. Det är så tjock att den fungerar som jacka! Några bilder på har det dock inte blivit så jag bjuder på en monteringsbild.